Strada dell Arte 2018 - atelier stradal de pictura pentru adulti

O zi frumoasa de sambata petrecuta in cadrul atelierului stradal de pictura pentru adulti ”Descopera placerea de-a picta” din cadrul festivalului Strada dell’Arte 2018 de la Brasov.

Iata prin ce a fost deosebit acest atelier stradal de pictura pentru adulti:

  • Putea sa picteze oricine, chiar daca nu a mai pictat niciodata ( sau n-a mai pictat din copilarie, dupa cum ne-a marturisit o trecatoare care s-a incumetat sa picteze). Asa numitul talent nu era important; importanta era doar dorinta si curajul de a picta.
  • Fata de anul trecut, trecatorii puteau sa picteze dupa model, dar fara strictetea de a copia identic modelul; acesta era doar orientativ, ca un ghidaj general, aspectul creativ constand in posibilitatea de a se improviza pornind de la model. Cele doua modele au fost ”Studiu de culoare la patrate cu cercuri concentrice” de Kandinski si ”Noapte instelata” de Van Gogh. Ce a iesit, se poate vedea mai jos. Pe a treia panza se putea picta insa la liber, pentru cei care doreau libertate deplina.
  • Realizarea picturilor a fost interactiva si in comun, adica trecatorii care s-au oprit sa picteze au pictat cateva minute, in functie de timp si chef dupa care pictura a fost continuata de alti trecatori din punctul lasat de anteriorii.

Multumim tuturor celor care ne-au vizitat si ne-au impartasit bucuria si aprecierea lor pentru ceea ce facem!

Atelierul stradal de pictura interactiva a fost materializat cu ajutorul echipei Taberei de pictura Hobby Art .

Festivalul Strada dell’Arte este organizat de Asociatia Culturala Museion prin grija actorului Silvian Duica.

Iata cateva fotografii de la atelier: