Dragi artisti

Expozitie de pictura Amintiri din copilarie -un proiect Arbex Art Decor  Va propun un experiment: sa sondam in amintirile copilariei noastre, a fiecaruia, sa scoatem la suprafata o amintire care ne-a impresionat intr-un mod implacabil si s-o asternem pe panza .

Lucian Blaga spunea despre copilarie ca ”…este inima tuturor varstelor”. Cand ne gandim la copilarie suntem cuprinsi de emotii fie ca ne amintim o persoana, un obiect sau un loc pe care le prefacem in sufletul nostru in icoane dragi, fie pur si simplu o imagine sau un gest care ne-a impresionat, un vis sau o teama, o speranta sau o implinire, o atmosfera sau o senzatie, prieteni dragi sau o lume indepartata, o amintire pretioasa de orice natura ar fi ea pe care o vom scoate din eter si o vom transforma cu ajutorul culorilor intr-o opera de arta personala.

Cele mai reusite lucrari vor fi adunate intr-o expozitie de pictura care va fi gazduita in toamna in Baia Mare la showroomul atelierului de inramari Arbex Art Decor si in Bucuresti (locatia va fi comunicata la timpul potrivit, depinzand de numarul lucrarilor selectate).

Ce trebuie sa stii pentru a putea participa la expozitie:

– Scopul acestui demers este organizarea unei expozitii de calitate. Cautam picturi care sa aiba o poveste, sa fie placute vederii, picturi care se pot expune acasa si transmit un mesaj pozitiv indiferent de stilul in care sunt realizate.

– Picturile vor fi lucrate pe panza intinsa pe sasiu capsata la spate iar tehnica de executie este la libera alegere.

– Dimensiunea panzei este optionala dar laturile se vor incadra in minim 40 cm si maxim 100 cm.

– Termenul de inscriere a picturilor va fi 1-23 august 2016. Inscrierea se va face prin trimiterea imaginilor pe emailul arbexartdecor@yahoo.com cu subiectul Amintiri din copilarie doar in intervalul de timp mentionat. Veti mentiona in email urmatoarele informatii:

  • Titlul picturii
  • Scurta descriere ( max. 3 fraze)
  • Dimensiunile picturii
  • Tehnica folosita
  • Numele autorului
  • Adresa si numarul de telefon, linkul de facebook ( daca aveti)
  • Pretul solicitat in cazul in care pictura e de vanzare ( la pretul vostru noi vom adauga tva-ul si impozitul aferent; vom percepe un comision de vanzare simbolic de 9%).

Nu e limitat numarul de picturi /persoana.

– Cele mai interesante si bine realizate din punct de vedere estetic si artistic picturi vor fi postate public in albumul foto dedicat expozitiei de pe pagina de facebook a Taberei de pictura Hobby Art.  Picturile voastre vor fi alese de Tudor Francu – pictor profesionist si instructorul artistic al Taberei de pictura Hobby Art,  de Simona Polhac – organizatoare a Taberei de pictura Hobby Art si a expozitiei de pictura Amintiri din copilarie si de un artist plastic din Baia Mare ( il vom anunta lamomentul potrivit). Veti fi anuntati pe email daca pictura a fost aleasa pentru expozitie pana pe 20 septembrie 2016.

– Costurile expozitiei sunt cele de transport ( tur-retur). Pentru expozitia care se va desfasura in Baia Mare nu sunt alte costuri iar pentru expozitia care se va desfasura in Bucuresti in noiembrie, va fi un cost legat de inchirierea salii si un cost de protocol pe care vi-l vom comunica  dupa ce avem rezultatul selectiei, depinzand in functie de numarul de picturi expuse.

Organizare expediere picturi: picturile alese vor fi trimise prin curier rapid in data de 29 septembrie la Baia Mare pentru expozitie, neinramate. Daca vor fi mai multe picturi alese astfel incat sa fie necesare doua sau mai multe expozitii, veti fi anuntati pe email pentru programarea ulterioara a datei de expediere a picturilor. Adresa de expediere o gasiti aici . Durata totala a expozitiei va fi de cca 2 luni ( vom anunta detaliile exacte dupa selectarea lucrarilor). Ambalajele voastre vor fi folosite si pentru retur.

– Expozantii isi asuma faptul ca picturile realizate de ei sunt originale, respectand legea dreptului de autor.

 

Expozitia de pictura Amintiri din copilaria mea este un proiect Arbex Art Decor.

Parteneri: Inramari profesionale , Deco-perete , Artout.ro , Vreauarta.ro , Businesswoman.ro

Mai multe detalii la finalul selectiei picturilor.

sursa imaginii: nuchylee at FreeDigitalPhotos.net

Poti afla aici despre tabara de pictura de la Costesti pe care o organizam in aceasta vara iar aici despre tabara de initiere in pictura de la Porumbacu de Sus.

In taberele de pictura pentru nivel intermediar din aceasta vara vom picta si pentru Amintiri din copilaria mea.:)