afisul expozitiei de pictura Oameni, chipuri, suflete
Avem bucuria sa anuntam a 4-a expozitie tematica anuala pe care o organizam consecutiv incepand cu 2015.

Anul acesta, tema stabilita pe baza sugestiilor din interiorul comunitatii Taberei de pictura Hobby Art este Oameni, chipuri, suflete iar in urma selectiei realizate suntem incantati sa va invitam sa vizionati expozitia care va avea loc la U- Art Gallery in Bucuresti in perioada 6 – 28 noiembrie 2018.

Inca de la inceput, expozitia tematica anuala a fost deschisa si artistilor dinafara comunitatii Taberei de pictura Hobby Art, anul acesta insumand un numar de 21 de expozanti, majoritatea membri ai comunitatii.

Oameni, chipuri, suflete reuneste peste 80 de picturi, exercitii artistice de portretizare a unei stari, emotii, atitudini umane, modelele fiind luate din realitatea apropiata autorilor sau din surse care i-au inspirat sa experimenteze in stiluri mai mult sau mai putin facile lor, ceea ce este admirabil mai ales ca expozantii abordeaza pictura ca o pasiune careia incearca sa-i dedice din putinul lor timp liber.

Despre picturile selectate pentru expozitie, ne spune cateva cuvinte Catalin Alexandru Chifan, artist plastic: ”Picturile prezente în această expoziție sunt variate atât ca viziune, cât și ca si concepție artistică. Tablourile sunt pictate în tehnici și stiluri diferite, pornind de la reprezentarea realistă a figurii umane până la expresionismul modern din arta contemporană. Ceea ce este cu adevărat fascinant, este tematica aleasă care provoacă artiștii la o „confruntare” pe simeze. Atât portretele cât și siluetele umane, amintesc atât de picura românească interbelică, cât și de arta modernă din secolul al XX-lea. Încercările și tatonările artiștilor prezenți în expoziție, arată apartenența acestora pentru anumite stiluri și genuri artistice. Portretele prezentate în expoziție aduc în discuție stările umane profunde, acumulate în viața de zi cu zi. Pictate prin tușe vibrate sau decorative, portretele amintesc de nume mari ale artei universale precum Claude Monet sau Pablo Picasso. Pe lângă portrete mai întâlnim compoziții cu caracter decorativ, dar care au un mesaj clar definit în ceea ce privește emoția artiștilor care este „insuflată” pe pânză. În altă ordine de idei, putem discuta despre bogăția tehnicilor de lucru abordate și de expresia de ansamblu a formelor utilizate pentru tema propusă. Expoziția rezumă așadar nu doar portrete sau chipuri ci și „sufletele artiștilor” care au dat viață acestor picturi și care reprezintă o bucurie pentru artiștii expozanți în U-Art Gallery București.” Artist plastic, prof.dr. Cătălin Alexandru Chifan

In cadrul expozitiei expun urmatorii artisti: Carmen Tanasescu ( Bucuresti), Oana- Maria Paul ( Bucuresti),  Veronica Miclea Sorescu ( Bucuresti), Elena Demetrescu ( Bucuresti), Elena Dinga ( Onesti), Gabriela Bacter ( Hateg), Sorin Mitulescu ( Bucuresti), Vio Postaru ( Bucuresti), Ioana Comaromi ( Brasov), Ana- Maria Hutan ( Bucuresti), Miruna Chiricu ( Targoviste), Elena Bancila ( Bacau), Andreea Georgescu ( Bucuresti), Alice Hartescu ( Constanta), Niculina Dobre ( Constanta), Elena Constantin ( Tandarei), Maria Dumitriu ( Brasov), Maria Stoian ( Bucuresti), Voica Silvia Potinga ( Bucuresti), Ursz Timea Melinda ( Targu Mures), Alina Lacramioara Oprita ( Bucuresti).

Consultanti artistici in procesul selectiei:

Tudor Francu, artist plastic, instructorul de pictura al Taberei de pictura Hobby Art

Catalin Alexandru Chifan, artist plastic, prof. dr. la Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu din Suceava

Locatia expozitiei: U- Art Gallery  – Bucuresti, bd. Iancu de Hunedoara nr 8 et. 7

Perioada expozitiei: 6 – 28 noiembrie 2018 ( cu intrerupere in 16,17,18 noiembrie), orar: 8.30 – 18.00 ( mai putin in 15 noiembrie cand programul de vizitare e pana la ora 16.00)

Expozitia de pictura Oameni, chipuri, suflete este un proiect al Taberei de pictura Hobby Art.

Intrare gratuita

Va asteptam!

………

Parteneri:

Deco-perete.ro decoratiuni spectaculoase pentru pereti,

http://www.arta-inramarii.ro , atelier de inramari profesionale