tema expozitiei de pictura 2018 a comunitatii Taberei de pictura Hobby Art

Oameni, chipuri si suflete

Oameni, chipuri si suflete este provocarea din acest an pentru expozitia cu tema pe care o pregatim pentru noiembrie si care va avea loc in Bucuresti, anul acesta la U Art Gallery.

Incepand cu 2015 am lansat cate o tema atat pentru comunitatea Taberei de pictura Hobby Art cat si pentru orice artist plastic rezoneaza cu tema noastra si doreste sa picteze pe specificul temei: Fluturi in 2015, Amintiri din copilaria mea in 2016, Muzica din viata mea in 2017 si pentru 2018: Oameni, chipuri si suflete . Si anul acesta ne dorim o expozitie cu lucrari bune care sa puna in valoare diversele perspective de abordare, stiluri si interpretari ale unui portret.

”Desi la prima vedere pare o tema destinata doar acelora care sunt atrasi de portret, totusi, portretul nu inseamna doar chip redat realist. Daca abordezi portretul la granita dintre chip si suflet, ca dualitate corp-suflet, interior- exterior, materie-spirit, tema este atractiva si cuprinzatoare. ”

”Dar sa nu exageram si sa consideram ca orice abstractizare sau orice orice peisaj / natura statica s-ar potrivi pe tema.” – avertizeaza Tudor Francu, instructorul artistic al Taberei de pictura Hobby Art.

Mai mult decat posibilitatile oferite de portretul academic, alaturarea termenului ”suflete” contureaza o abordare dintr-o perspectiva psihologica, emotionala, subiectiva, deci o paleta larga de posibilitati, fie tratari in stil academic, realist, fie expresionist sau abstract, etc.

Apel catre pictori, artisti plastici

Dragi artisti pictori, asteptam propunerile voastre picturale pe tema mai sus mentionata, pe email, pana la data de 1 octombrie ( inclusiv) 2018.

Iata ce trebuie sa stii pentru a putea propune lucrari pentru expozitia de anul acesta:

  • Scopul acestui demers este realizarea unei expozitii de calitate. Vor fi selectionate cele mai bune (max.) 40 de picturi ( numarul este limitat de spatiul expozitional si poate suferi usoare modificari in functie de dimensiunea picturilor selectate).
  • Picturile trebuie sa fie originale, realizate pe panza intinsa pe sasiu .
  • Tehnica si stilul de realizare a picturii precum si dimensiunea sunt la libera alegere.
  • Picturile nu vor fi inramate
  • Termenul de inscriere a picturilor va fi 1 august- 1 octombrie 2018. Inscrierea se va face prin trimiterea imaginilor ( dimensiune  imagine digitala cca 1MB) pe emailul arbexartdecor@yahoo.com cu subiectul  ”Expozitia de pictura 2018” doar in intervalul de timp mentionat. Va rugam sa treceti subiectul mentionat pentru a nu se rataci emailuri cu propuneri.
  • O persoana poate propune mai multe picturi.
  • Veti mentiona in email urmatoarele informatii:
    • Titlul picturii
    • Dimensiunile picturii
    • Tehnica folosita
    • Numele autorului
    • Adresa si numarul de telefon, linkul de facebook ( daca aveti)
    • Pretul solicitat in cazul in care pictura e de vanzare ( pretul final va fi cel pe care-l stabilesti tu, nu vom pune niciun adaos comercial; ar fi ca o vanzare din atelierul artistului)
  • Doar persoanele care au lucrari selectate vor fi anuntate pe email, in 12 octombrie 2018 cand vor primi si detaliile necesare pentru expedierea picturilor care va avea loc la sfarsitul lunii octombrie.
  • Costurile expozitiei este cca 130 lei / persoana ( costul exact il vom comunica dupa ce avem rezultatul selectiei, depinzand de numarul persoanelor care vor expune si include costul salii pentru perioada expozitiei – o luna si cheltuieli de protocol ); costurile de transport ( tur-retur) Bucuresti vor fi in sarcina expozantilor.

In cele doua tabere de vara de anul acesta vom aloca  o zi pentru lucrul la tematica expozitiei.

Organizare expediere picturi

Vor fi anuntate pe email doar persoanele selectate dar in principal picturile ar trebui sa fie la sala de expozitie din Bucuresti- Galeria U Art la sfarsitul lunii octombrie.  Durata expozitiei va fi de o luna dar vom anunta detaliile exacte dupa selectarea lucrarilor. Picturile vor fi astfel ambalate incat sa poata fi folosit ambalajul si pentru retur pentru expozantii din tara.

Important! Expozantii isi asuma faptul ca picturile realizate de ei sunt originale, respectand legea dreptului de autor. Vor fi luate in calcul doar picturile care vor avea toate informatiile solicitate si care nu au mai fost expuse intr-o expozitie organizata de noi.

Mai multe detalii la finalul selectiei picturilor.

….

Organizator:  Simona Polhac in cadrul proiectului Tabara de pictura Hobby Art

Consultanti artistici:

Tudor Francu, artist plastic, instructorul artistic al Taberei de pictura Hobby Art si Catalin Alexandru Chifan, artist plastic, profesor doctor in arte vizuale la Colegiul de Arta ”Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Parteneri: Arbex Art Decor, Deco-perete.ro, http://www.arta-inramarii.ro

sursa foto: prelucrare dupa Cyril Rana – Visualhunt.com