Tabara de pictura Hobby Art 2017  Editie aniversara! 🙂 Sarbatorim a 20-a editie a Taberei de pictura Hobby Art! Multumim!

Din cauza interesului crescut, tabara de iarna se va organiza in 2 serii:

seria din ianuarie: 22 – 29 ianuarie 2017 la pensiunea Inspire View din Predelut judetul Brasov – finalizata

seria din februarie: 12 – 19 februarie 2017 la pensiunea Inspire View din Predelut – finalizata

 

Termeni si conditii: initiativa organizarii taberei de pictura pentru adulti a pornit din convingerea ca exista pasionati care doresc sa patrunda in tainele acestei arte sau sa si-o perfectioneze, intr-un cadru relaxant, de educatie non- formala. Intrucat ne dorim sa venim in intampinarea dorintelor acestor persoane, lansam inititiva derularii taberei pentru un grup de minim 8 si maxim 12 persoane. In cadrul taberei de pictura Hobby Art se va acorda participantilor asistenta de specialitate in domeniu prin preocuparea sc Arbex Art Decor srl; caracterul editiei de iarna este de atelier, cu activitati axate  preponderent pe partea practica. Conditiile derularii taberei sunt descrise pe site. Participarea in tabara presupune si acordul participantilor pentru postarea publica a fotografiilor in scopul promovarii imaginii si activitatilor taberei.  Acceptarea acestor conditii se face implicit de catre participanti odata cu completarea formularului de inscriere si plata avansului.

Detalii organizatorice, precum si programul taberei vor fi comunicate doar persoanelor inscrise.

Instructorul artistic este Tudor Francu– artist plastic,  instructorul artistic al taberelor Hobby Art din  2009.

Avantaje si oportunitati

  • Cele mai reusite lucrari vor fi expuse pe acest blog dedicat taberei.
  • Participantii la taberele noastre au ocazia sa participe la expozitiile de grup pe care le organizam in fiecare an.
  • Toti participantii la taberele noastre beneficiaza de o ”reducere de artist”, la serviciul de inramari tablouri pe care-l prestam in atelierul propriu: 20% la colectiile de rame de tablou 
  • Fiecare participant va primi la finalul taberei o diploma de participare
  • Primele 3 persoane inscrise  vor beneficia de cate un sasiu cu panza gata preparata pentru pictura, confectionat la comanda la atelierul de inramari Arbex Art Decor.

Anularea participarii

In cazul in care nu vei putea participa la seria la care te-ai inscris, te rugam sa ne anunti cu cel putin 21 zile inainte. In caz contrar, valoarea taxei achitate pana in acel moment nu va mai fi returnata, fiind retinuta pentru acoperirea cheltuielilor comune.

Interesant !

Temele propuse pentru tabara de iarna sunt:

seria din ianuarie: Natura statica / Flori / Desen / Tehnica flamanda

seria din februarie: Abstract / Expresionism

Editia din ianuarie a taberei de pictura HobbyArt propune o tema mai apropiata de „realism” si de realitate, accentul fiind pus pe desen, pe studiul formelor si pe metoda de lucru flamanda ( tehnica flamanda in ulei). Stapanirea desenului ( adica controlul aspra formei) si tehnica de lucru flamanda sunt doua aspecte interconectate, primul fiind, de fapt, baza, fundamentul pe care s-a dezvoltat atat pictura Marilor Maestri din trecut, cat si modalitatile de expresie realist-contemporane.

Desenul implica lucrul bazat pe studiu, pe analiza lumii inconjuratoare, pe descoperirea legilor nevazute aflate in spatele spectacolului generat de lumina ce intalneste materia. Desenul te ajuta sa intelegi ceea ce vezi, sa intelegi principiile si mecanismele „realitatii”, atunci cand ochiul percepe formele, lumina, umbra, tonalitatea, spatialitatea (perspectiva)…

Desenul, prin latura sa analitica are o dimensiune rational-tehnica ( ce se regaseste in geometrie, perspectiva, proiectare, arhitectura) dar, in acelasi timp, in desen regasim premisele formelor de expresie artistico-plastice precum pictura sau grafica.

Bazata pe desenul corect, pe desenul bine construit, metoda de lucru flamanda a fost pentru vechii pictori un punct de plecare spre intelegerea si redarea plastica a luminii, a umbrelor, a diferentelor de tonatilate si, in final, a culorii. Etapele de lucru la intervale de timp destul de lungi, succesiunea straturilor de materie colorata suprapuse, respectarea anumitor reguli impuse de folosirea  uleiurilor, a rasinilor sau solventilor, au creat in timp, respectul si fascinatia pictorilor pentru o tehnica de lucru complexa si cu un rezultat final de o uimitoare prospetime, rezistenta in timp si forta cromatica. Aceasta tehnica extrem de fiabila, s-a diversificat in functie de necesitati, context sau stil: tehnica indirecta a straturilor suprapuse,  tehnica directa alla-prima, pictura in glasiuri a lui Rubens, etc… gasindu-si adepti inclusiv in vremurile moderne, in randul pictorilor traditionalisti, clasic-realisti, hiper-realisti sau fotorealisti.

Expresionismul este un stil artistic ce evoca perspectiva subiectiva asupra realitatii, accentuand deformarea si exagerarea pentru obtinerea unor efecte vizuale puternice.  Expresionismul poate fi descris ca o „stare”, ca un impuls greu de stavilit ce-l determina pe artist sa transmita emotii si ganduri.  Proto-expresionistii Munch, Nolde sau Van Gogh au avut in comun aceleasi porniri emotionale care au determinat ulterior explozia „ismelor”: fovism, dadaism, abstractionism, cubism, suprarealism… Expresionismul este o constanta care s-a manifestat atat la nivel individual, cat si la nivelul unor grupari artistice, ca reactii subiectiv-emotionale dupa experiente istorice sau personale angoasante… Expresionismul german, Die Brucke, Der Bluer Reiter, expresionismul-abstract, neo-expresionismul, ne dau nota in care o forma artistica ce evoca interpretarea subiectiva, se manifesta in perioade istorice diferite.

Abstractizarea a fost sfarsitul unui lung proces prin care exprimarea vizual-plastica a incercat dezobiectualizarea realitatii. Prin deformare si distorsiune avangarda artistica a inceputului de sec.XX, a incercat indepartarea de naturalism si reprezentare.  Artistul a cautat sa descopere un „nou” limbaj vizual si o noua dimensiune plastica bazata pe forma, culoare, linie incercand sa compuna „imagini” fara raportare la reperele obiectuale din lumea inconjuratoare.
Editia din februarie a taberei de pictura HobbyArt va face o incursiune in jurul acestor doua modalitati de exprimare, aparent diferite, dar care se suprapun in sensul indepartarii de reprezentarea naturalist-realista.
Programul va fi presarat ca de fiecare data, in timpul liber cu activitati recreative, distractive, de grup. Nu va lipsi seara tematica, asa cum ne-am obisnuit de cateva editii incoace, precum si experienta surpriza pe care imi place s-o ofer celor care ne sunt alaturi la inceput de an.

Plata:

  • 1480 lei – pret pentru membrii comunitatii Taberei de pictura Hobby Art – include cazarea si cele 3 mese zilnice pentru 7 zile de tabara, acces la activitatile zilnice de specialitate si de grup
  • 1530 lei – pentru persoanele noi, in limita locurilor disponibile.

Este necesar sa achiti un avans de 200 lei la inscriere, cu mentiunea”contributie participare tabara” dupa ce vei primi din partea noastra un email cu detaliile necesare pentru plata. Acest email il vei primi dupa ce ne vei trimite formularul de inscriere de mai jos completat cu datele tale.

Inscriere ( completeaza mai jos cu datele tale si apoi fa click pe Trimite; inscrierea este pentru seria din ianuarie)

Meniu (meniul standard este conceput astfel ca una din mesele de la pranz sau cina sa fie fara carne)

Ai nevoie de sevalet? Punem la dispozitie ( gratuit) pe durata taberei sevalete de camp daca soliciti acest lucru prin intermediul acestui formular.(obligatoriu)

Cu ce mijloc de transport te vei deplasa?

 

Tabara de pictura Hobby Art este un proiect Arbex Art Decor.

Sevalete in Tabara de pictura Hobby Art 2017

un proiect Arbex Art Decor

 

Parteneri:  Vreauarta.ro  Inramari profesionaleDeco-pereteBusinesswoman.ro .