Tabara de pictura Hobby Art despre Expozitia de pictura ''Natura cu fluturi''   In perioada 5-30 noiembrie va avea loc in Bucuresti la Galeria Occidentului expozitia de pictura Natura cu fluturi.

Expozitia este o incununare a activitatilor artistice ale unui grup de pasionati ai picturii, in majoritate participanti ai Taberei de pictura Hobby Art .

Fluturii reprezinta o expozitie unitara, fiecare pictura fiind realizata in stilul si tehnica proprie fiecarui expozant. Dupa ce  au fost gazduiti la sediul Arbex Art Decor din Baia Mare, Fluturii si-au luat zborul spre Bucuresti, pentru o expozitie de amploare care ne va da prilejul sa ne bucuram impreuna, alaturi de prietenii nostri si alti iubitori ai picturii, in compania si a altor picturi care celebreaza natura. Astfel, alaturi de Fluturi vom admira picturi cu peisaje, pasari, flori, naturi statice, mai realiste sau mai abstracte.

Iata un scurt comentariu al artistului plastic Tudor Francu, consultantul artistic al expozitiei: ”Sunt atat de multe trimiteri si asocieri legate de fluturi sau de ideea de fluture, incat, cu siguranta, ii vom intalni in majoritatea traditiilor, culturilor, mitologiilor, legendelor, etc.  „Fluturele” este unul din acele simboluri si semne universale ce trece peste barierele spatiului sau timpului, iar prin interpretarile, semnificatiile, superstitiile legate de aceasta „firava” fiinta, ne trezim in vecinatatea ideilor legate de eliberare, transformare, emotie, gingasie, efemer.
    Diversitatea, abundenta de forme si culori sunt un permanent spectacol vizual, o atractie tentanta pentru ochiul pictorului sau al graficianului si o sursa de inspiratie ce permite abordarile decorative sau picturale, realiste sau abstracte.
  Expozitia de fata nu este o expozitie dedicata „fluturelui” in sine. „Fluturele” este mai degraba un pretext folosit  pentru a transmite/ exprima o idee, un gand, o emotie, devenind un motiv ce se supune jocurilor cromatice, formelor stilistice, compozitiilor fanteziste si nu in ultimul rand trairilor si perceptiilor artistico-plastice personale. Vom avea un „puzzle” in care fiecare artist a propus o piesa multicolora, fiecare lucrare devenind element din acest ansamblu.”

Pictura este o bucurie pe care fiecare din cei 21 de expozanti doresc s-o impartaseasca cu alti iubitori ai ei.

Expozanti: Aran (Iasi), Gabriela Bacter (Hateg), Elena Bancila (Bacau), Sanziana Calota (Brasov), Cioara Andreea (Costinesti), Ioana Comaromi (Brasov), Elena Constantin (Tandarei), Manuela Constantin (Bucuresti), Elena Dinga (Onesti), Elena Demetrescu ( Bucuresti), Andreea Georgescu (Bucuresti), Alina Pocian (Oradea), Alecsandrina Hanganu (Iasi), Alice Hartescu (Constanta), Victoria Ivanov (Brasov), Oana Maria Paul (Bucuresti), Voica Silvia Potinga (Bucuresti), Maria Secobeanu (Galati), Veronica Sorescu (Bucuresti), Carmen Tanasescu (Bucuresti), Irina Tuica (Bucuresti).

Va asteptam la vernisaj, joi 5 noiembrie de la ora 19.00 la Galeria Occidentului din Bucuresti ( str. Occidentului nr 11  demisol)

Expozitia se poate vizita pana in 30 noiembrie de luni pana vineri dupa ora 13.00, cu programare telefonica in prealabil la 0726 141 214.

Expozitia de pictura ”Natura cu Fluturi” este un proiect al Taberei de pictura Hobby Art.

Organizator: Arbex Art Decor

Parteneri: Arta-inramarii.ro , Deco-perete.ro ,  Vreauarta.ro